top of page

Hvor er vi nu?


Efter hver vintersøvn kommer der en langsom opvågning. Nye lysstråler trænger genert gennem træernes nøgne grene. Lidt mere og de første knopper på dem vil åbne et nyt liv og frigive saft klar til nære de nye spire på grenene.


Jeg sov en lang vintersøvn. Lullet i de blødeste gevandter vævet af alt, hvad jeg længe har ønsket mig: surdejsbrød, duftende kager, raslende dyner på kolde og grå morgener, lugten som spreder sig fra diffussoren og fra kaffemaskinen, tidligt om morgenen (ikke for tidligt) bagte vafler og pandekager, børns latter og søvnige skridt, timevis af yoga lige ved daggry, meditationer, sange, podcasts, bøger, serier, film,... med alt det sove - jeg gik ikke gennem det uvidende om, hvad der var omkring mig , jeg var i det hele i hvert øjeblik.

Jeg forstod betydningen af ​​at træne hjernen til nye ideer, rutiner, færdigheder, jeg forstod, hvor meget indsats der skal til for at nå dette nu: at være i øjeblikket ubelastet af, hvad der var og hvad der endnu skal komme. Jeg sov langsomt fra min bevægelse, oplevede og nød de sidste års rejser. Jeg har nydt denne søvn med lige stor intensitet og passion i de sidste 6 måneder.


Vi vendte tilbage fra Mexico til Danmark i begyndelsen af ​​september 2022. Til huset, vi forlod for at vende tilbage til, vendte vi tilbage for at forlade det for altid. Efter 14 intense dage med rengøring, oprydning og pakning, flyttede vi ind i det hus som vi forlod for præcis 4 år siden for at starte et anderledes liv. Som solen i sit zenit tegnede vi en fuld cirkel og vendte tilbage til vores udgangspunkt fuldstændigt ændret.

Livet er nogle gange virkelig sjovt og giver dig det, du mindst forventer, som om det håner dig og bringer tilbage i dit ansigt alt, hvad du var blind for, så du endelig åbner dine øjne og ser, at du faktisk har alt det du har ledt efter alt det her tid lige hvor du er.

Vi kom ikke hjem, vi kom tilbage til os selv.

Hvor vi er nu, og hvor vi var, er forblevet det samme. Og så i slutningen af ​​september sejlede vi ind i det rolige vand i det langsomme liv, som vi savnede da vi bevægede os fra sted til sted.

Med fred i hjertet og urlængsel kunne vi reflektere over det, der var. Og der var så meget, der ikke kan navngives og dokumenteres uden for vores egne oplevelser og erindringer.

Jeg er glad her, hvor jeg er. Det tog mig tid at indrømme over for mig selv og andre, at dette også er godt nok og tilstrækkeligt til alt, hvad vi har brug for.

Børnene fandt ro i den daglige rytme med at gentage hvad de manglede. Jeg har fundet fred i mig selv, den der er forandret og forankret i min egen eksistens. Det tog mig disse 6 måneder og de kommende at være i en lidt kedelig rytme, der giver mig alt, hvad jeg elsker og ønsker: tid til mig selv, tid til dem jeg elsker allermest, tid til projekter (minimum af dem), tid til drømme og planlægning, for socialt samvær, for vækst og udvikling usynlig udefra.


Og nu er livets cirkulære, cykliske bevægelse, gentagelse, skift blevet tydeligere for mig: fra fredens efterår til vinterens fuldstændige mørke og stilhed til foråret, hvor jeg strækker mine sovende vinger og sår nogle nye ideer ud i verden. indtil sommeren, hvor de vil skinne ind i al sin pragt. Jeg mærker det, hvordan alting langsomt kommer på sin plads, sendt fra et sted, hvor alt faktisk allerede er på plads.

Jeg har arbejdet de sidste par måneder på at acceptere den rytme, på at vågne tidligt ved daggry, hvor jeg fortsatte med at træne mine tanker, krop og psyke i min egen rytme. Jeg arbejdede med mig selv gennem nye projekter, gennem de yogatimer, jeg gav til andre, gennem de ceremonier, jeg holdt, gennem de ideer, jeg optog, gennem de samtaler, jeg havde (hvad med mig selv, hvad med andre), og jeg fik at vide, at det er godt, uanset om du bevæger dig eller står stille: det er godt.


Huset gav os en sikker base for denne ferie, ro og perspektiv. Det gav os den ro, vi har brug for til at forny os og mærke, hvad vi skal gøre nu, for at huske, hvor vi er, og hvor vi skal hen. Og her er vi: et halvt år senere, stadig på det samme sted, klar til at bevæge os lidt mere i dette langsomme tempo. Min nye hjemmeside er ved at blive bygget op, og den vil snart vise alt, hvad jeg er klar til at tilbyde verden: nye projekter, samarbejder, kommende kakaoceremonier og 1:1 arbejde.


Derudover vil de næste 6-8 måneder være forberedelse til den næste rejse: den til Sydøstasien og den meget ønskede udforskning af Vietnam, Thailand og Japan – men det er kun begyndelsen, vi har som sædvanligt ikke en planlagt hjemrejsedato, så vi har ikke en fuld plan over alle destinationer. Men med den nyerhvervede selvtillid og tro på, at netop det, vi ønsker, bliver opfyldt, ved jeg, at det vil falde i vores smag.


Indtil da vil jeg med et vækket skrivelyst fortsætte med at dele skitser fra det liv, vi lever: sammen, gennem hjemmeundervisning, personlige projekter og det, der optager mig i øjeblikket. Jeg tror på, at der vil være nok indhold til alles smag.
Stay close.


41 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

Jubilæum

1 Comment


Irene Genelin
Irene Genelin
Jun 09, 2023

It is fun to read this blog post of yours, Ivana. I look forward to traveling with you and your family in Asia next January!

Like
bottom of page